Modelování proudění vzduchu ve spalovací komoře ZKG - Krišpín, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2015)
Náplní předkládané práce je popis chemických a fyzikálních vlastností biomasy, metod energetických přeměn biomasy, procesů probíhajících při spalování biomasy a především proudění spalovacího vzduchu. Součástí této práce je modelování proudění spalovacího vzduchu spalovací komorou pomocí metody konečných prvků s následným vyhodnocením a návrhem konstrukčních úprav komory.

The subject of the submitted bachelor thesis is a description of chemical and physical behavior of biomass, methods of energetic transformation of biomass, processes in a combustion chamber during burning and primarily flowing of combustion air. A part of this thesis is a modelling of an air flow in the combustion chamber using the finite elements method with an evaluation and a suggestion of construction changes of the combustion chamber.
Modelling of air flow in combustion chamber ZKG
Keywords: biomasa; spalování; proudění; spalovací vzduch; primární vzduch; sekundární vzduch; biomass; burning; flowing; combustion air; primary airflow; secondary airflow