Analýza územního plánu města Náchod - nové trendy - Černý, Patrik (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2017)
Cílem této bakalářské práce je nastínit historický vývoj města Náchod. Dále seznámení s novými trendy územního plánování a jejich vlivem na město. Rozbor současného územního plánu města Náchod a provedení SWOT analýzy. Představení pojmu Smart City a v rámci možností aplikace na územní plán města Náchod.

The aim of this bachelor thesis is to plot a historical development of the town Náchod. Further familiarization with new trends of spatial planning and their impact on the town. Analysis of the current spatial plan of Nachod and performing of SWOT analysis. Introducing the term Smart City and to the extent possible application on the spatial plan of the town Náchod.
The Analysis of the Current Spatial Plan of the Town Náchod - New Trends
Keywords: Náchod; Smart City; územní plánování; město; rozvoj; analýza; urbanismus; historický vývoj; Nachod; Smart City; urban planning; city; development; analysis; urbanism; historical development