COMSOL Multiphysics ve výuce na VUT v Brně - Kolářová, Jana; Chmelíková, Larisa; Kožíšek, Martin (Vysoké učení technické v Brně, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2023)
Modelování fyzikálních polí je pro některé oblasti biomedicínského inženýrství stěžejní. Každý student elektrotechnického směru by se měl během svého studia seznámit alespoň se základními postupy návrhu simulací. Výuka simulací pomocí programového nástroje COMSOL Multiphysics se na Ústav biomedicínského inženýrství vrátila po delší odmlce díky podpoře firmy HUMUSOFT s.r.o. Kurz se nabízí jako volitelný v rámci předmětů studijních programů Fakulty elektrotechniky a komunikačních technologií a jako „svobodný předmět“ si ho mohou vybrat studenti napříč všemi fakultami VUT v Brně.
Keywords: COMSOL Multiphysics; simulace fyzikálních polí; výuka; volitelný předmět; svobodný předmět