Rodinný dům s kavárnou - Vokřál, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2012)
Cílem bakalářské práce bylo zpracovat projektovou dokumentaci rodinného domu s kavárnou. Jako podklady byli použity studie a projektová dokumentace ke stavebnímu povolení. Objekt se nachází v katastrálním území Červené Pečky na parcele 272/10 v okrese Kolín ve Středočeském kraji. Pozemek se nachází v mírném severním svahu. Objekt bude částečně zapuštěn do terénu. Rodinný dům je určen k bydlení pro čtyř až pěti člennou rodinu. Kavárna je určena pro třicet hostů a dva až tři zaměstnance. Kavárna a technické zázemí rodinného domu se nachází v 1.S, obytná část rodinného domu pak v 1.NP. Konstrukční systém je proveden klasickou zděnou technologii z keramických tvárnic. Střecha je sedlová a pultová s nosnou konstrukcí z dřevěných příhradových G-N vazníků. Základy jsou z prostého betonu.Výsledkem má být kompletní prováděcí dokumentace obsahující výkresy situace,1.S,1.NP,řez příčný,řez podélný,řez schodištěm, výkres stropů,základů, konstrukce střechy,půdorys střechy,pohledy a výkresy detailů D1-D5, dále obsahuje technickou zprávu, výpis výrobků, požárně bezpečnostní řešení stavby, tepelně technické posouzení řešených konstrukcí a energetický štítek.

The objective of this bachelor thesis was to create project documentation of a family house with a coffee bar. The study and project documentation for building permit were used as resources. The building is located the cadastre Červená Pečka on site 272/10 in Kolín district, in the Central Czech region. The property is situated in a moderate northern slope. Building will be partially sunk in the terrain. The family house is intended for residence of a 4 to 5 member family. Coffee bar is dedicated for 30 guests and 2 or 3 employees. Coffee bar and technical background is in 1.S., the habitable part of family house in 1.NP. Structural system is designed with standard brick technology with ceramic blocks. The building has a saddle roof and pent roof with a supporting structure from wooden lattice G-N trusses. The foundations are from plain concrete. The outcome should be complete documentation with drawings of the situation, 1.S, 1.NP, vertical section, horizontal section, section of staircase, drawing of ceilings, foundations, construction of roof, roof plan, views and drawings of details D1-D5, also including technical report, a list of products, fire safety design of building, heat-technical design of building and power label.
Family house with a coffe bar
Keywords: Rodinný dům; keramické tvárnice; základové pasy; sedlový vazník; pultový vazník; panel; železobetonová deska; terasa; podhled; Family house; ceramic block; strip foundation; saddle truss; pent truss; desk; reinforced concrete; terrace; soffit