Hodnocení výkonnosti společnosti s využitím Balanced Scorecard - Stojaspalová, Vendula (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2019)
Cílem diplomové práce Hodnocení výkonnosti společnosti je navrhnout podobu implementace modelu Balance Scorecard pro vybranou společnost CZECHmetal spol. s r. o., která má za cíl zvýšení konkurenceschopnosti a výkonnosti vybrané společnosti. Analytická část je věnována představení společnosti a nabízeným službám. Návrhová část bude zpracována na základě výstupů strategické analýzy. V jednotlivých perspektivách jsou vytyčeny strategické cíle a stanovena měřítka, která doprovázejí cílové hodnoty. V práci jsou stanoveny strategické iniciativy vedoucí ke splnění vytyčených cílů. Závěr obsahuje rizika a přínosy, které jsou spojeny s implementací modelu ve společnosti.

The aim of the diploma thesis Evaluation of Company Performance is to propose the implementation of the Balance Scorecard for selected company CZECHmetal spol. s r. o., which aims to increase the competitiveness and performance of the particular company. The analytical part is devoted to the introduction of the company and the services offered, the design part will be elaborated on the basis of strategic analysis outputs. Strategic goals are set out in individual perspectives as well as benchmarks that accompany target values. The thesis sets out strategic initiatives that lead to the achievement of the objectives previously set. The conclusion contains the risks and benefits associated with the implementation of the model in society.
The Performance Evaluation of the Company using Balanced Scorecard
Keywords: Výkonnost společnosti; Balanced Scorecard; strategická analýzy; finanční analýza; perspektivy; strategická měřítka; strategické cíle; cílové hodnoty; strategická mapa; rizika; přínosy; Company performance; Balanced Scorecard; strategic analysis; financial analysis; perspectives; strategic values; strategic goals; target values; strategic map; risks; benefits