Měření průtoku horkých zaprášených plynů - Dostál, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2014)
Bakalářská práce se zabývá problematikou měření horkých zaprášených plynů. V úvodu jsou nastíněny problémy měření. Další část práce obsahuje teoretický úvod k měření průtoku plynů. V navazujících kapitolách jsou popsány principy a základní vlastnosti metod vhodných pro měření horkých zaprášených plynů. Nakonec jsou realizovány funkční bloky v programu Simatic STEP7 pro výpočet objemových průtoků a tyto bloky jsou testovány na PLC.

The bachelor thesis deals with the measurement of hot dusty gas. The introduction outlines the problems of measurement. Another part of the work contains a theoretical introduction to the measurement of gas flow. In successive chapters the basic principles and characteristics of suitable methods for measuring the hot dusty gases are described. Finally, the function blocks are implemented in the Simatic STEP7 for calculation of volume flow rate and blocks are tested on PLC.
Flow Measurement of Hot Dusty Gas
Keywords: Měření; průtok; plyn; zaprášený; horký; funkční blok; Siemens; cement; Measurement; flow; gas; hot; dusty; function block; siemens; cement