Zhodnocení vlivu změny metody konsolidace na ekonomickou situaci vybraného koncernu - Šerá, Gabriela (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2015)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku konsolidované účetní závěrky. Práce pojednává o možné změně konsolidační metody za předpokladu prodeje podílu. Na základě závěrů plynoucí z finanční analýzy konsolidované účetní jednotky je posouzeno finanční zdraví analyzovaného subjektu po prodeji podílu. Závěrem jsou stanoveny návrhy a opatření pro prodej a definování vhodné konsolidační metody.

The master thesis focuses on the issue of consolidated financial statements. The thesis discusses the possible change of the consolidation method as a result of selling a part of the share. The financial health of the analyzed entity after the sale is assessed based on the conclusions of the financial analysis. Finally, proposals and arrangements for the sale are presented and appropriate consolidation method is identified.
The Evaluation Effect of Change in the Consolidation Method on the Economic Situation of the Chosen Concern
Keywords: konsolidovaná účetní závěrka; konsolidovaná účetní jednotka; ovládající osoba; ovládaná osoba; míra vlivu; konsolidační celek; plná metoda konsolidace; poměrná metoda konsolidace; ekvivalenční metoda konsolidace; poměrové ukazatele; bankrotní indikátor; consolidated financial statements; consolidated entity; parent company; subsidiary; level of impact; consolidation group; full method of consolidation; relative method of consolidation; equity method of consolidation; financial ratios; indicator of bankruptcy