Posouzení vybraných ukazatelů společnosti pomocí statistických metod - Novotný, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2020)
Bakalářská práce je zaměřená na posouzení finančního vývoje podniku pomocí časových řad a hodnocení finančních ukazatelů za období 2012 až 2018. Práce je rozdělena na teoretickou část, která popisuje finanční analýzu; regresní analýzu a časové řady z teoretického hlediska, praktickou část, která představuje podnik a analyzuje jednotlivé finanční ukazatele na základě účetních výrazů. Za pomocí statistických ukazatelů je stanoven další možný vývoj analyzovaných ukazatelů a také návrhy na zlepšení finanční situace podniku které popisuje poslední část bakalářské práce.

The bachelor thesis is focused on the assessment of the financial development of the company using time series and evaluation of financial indicators for the period 2012 to 2018. The bachelor thesis is divided into a theoretical part, which describes the financial analysis; regression analysis and time series from a theoretical point of view, a practical part that presents the company and analyzes individual financial indicators based on accounting terms. With the help of statistical indicators, further possible development of the analyzed indicators is determined, as well as proposals for improving the financial situation of the company, which is described in the last part of the bachelor's thesis.
Assessment of Selected Indicators of a Company Using Statistical Methods
Keywords: Statistika; finanční analýza; účetní výkazy; regresní analýza; časové řady; R Studio; Statistics; financial analysis; financial statements; regression analysis; time series; R Studio.