Deskový železobetonový most - Kalísová, Eva (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Předmětem práce je návrh nosné mostní konstrukce ve městě Frýdlant přes řeku Řasnice. Objekt se nachází na místní komunikaci, na bodě křížení 0,079 km. Cílem je navrhnutí kolmé konstrukci o jednom poli, návrh přizpůsobit poloze ve městě který je zpracován ve třech variantách návrhu. Jedna se o tvarové změny variant nosné konstrukce, konstrukce dosahuju max. 0,645m. První varianta je deska konstantního obdélníkového průřezu. Druhou variantou je deska proměnného průřezu, průřez se zkosenými naběhni o délce 2m. Třetí variantou je deska tvaru paraboly 2. Zvolena podrobné spravovaná a posouzena je varianta první s délkou přemostění 8m. Výpočet účinku zatíženi je vykonán pomoci počítačového softwaru Scia Engineer 15,3, a porovnán s ručním výpočtem dle platných norem.

The subject of work is design supporting bridge construction at urban area Frydlant across creet Rasnice. This object location is on the local road at cross point 0,079 km. The aim is to propose a vertical structure with one field, proposes to adapt the position in, which is proposed in three variants. It is a variant changes shape supporting structures, the maximum height oh the structure is 0,645m. The first variant is a slab constant rectangular section.The seccond variant is a slab of variable selection with beveled the slope. The third is slope shape of parabole 2. Selected by detail and assessment the first variant was chosen with a longth of bridge 8m. The calculation of load effects is done by computer softwares Scia Engineer 15.3 and compared with a manual calculation according to current standards.
Slab reinforced concrete bridge
Keywords: Deskový most; most o jednom poli; návrh; statický výpočet; dimenzovaní; výkresová dokumentace; vizualizace; Thatched bridge; single-span bridge; design; analysis of structures; dimensioning; . design documentation; process visualization