Most nad místní komunikací a potokem - Zifčák, Karel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2014)
Předmětem této bakalářské práce je studie mostu o rozpětí 24m, který přemosťuje místní komunikaci a potok. Práce se zaměřuje na návrh trámové parapetní nosné konstrukce s parabolickými hlavními nosníky vzájemně spojenými mostovkou deskou. Cílem práce je v počáteční fázi studie tří variant možného přemostění, z nichž je nejvhodnější vybrána a dále staticky řešena. Výpočty účinků zatížení jsou řešeny s programu SCIA ENGINEERING 2013.1. a návrh je proveden podle norem ČSN EN.

The subject of this bachelor’s thesis is to study the bridge with a span of 24 meters, which bridges the local road and creek. The work focuses on the design window sill beam supporting structure with parabolic main beams connected to each other deck plate. The aim of the work is at the beginning study of three variants of possible bridges, the most suitable of them is selected and then static solution. Calculations of load effects are dealt with SCIA ENGINEERING 2013.1. a proposal is made according to standards EN.
Bridge over a local road and a brook
Keywords: Nosná konstrukce; předpjatý beton; výpočetní model; zatížení; ztráta předpětí; Supporting structure; prestressed concrete; computational model; load; loss of preload