Porovnání technologie svařování materiálů laserem a svařování svazkem elektronů - Trost, Daniel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2017)
Práce předkládá porovnání a technické hodnocení dvou technologií svařování – tedy nerozebíratelného spojení dvou materiálu, v našem případě superslitiny Inconel 718. Na základě technologického parku společnosti Honeywell Aerospace Olomouc, s.r.o přichází v úvahu dosud používaný způsob svařování svazkem elektorů, který je v této práci porovnáván se svařováním laserem z důvodu jeho rychlosti svařování a malého vneseného tepla během svařovacího procesu.

Thesis presents a comparison of technical evaluation of two welding technologies – dismountable connection of two materials, in this case superalloy Inconel 718. On the basis of the technological park of Honeywell Aerospace Olomouc s.r.o. coming into consideration still used the electron beam welding method which is compared in this work with the laser welding due to speed up the welding and a little heat input during the process of the welding.
Comparison of laser welding and electron beam welding technology
Keywords: Inconel 718; svařování; laser; svazek elektronů; Inconel 718; welding; laser beam; electron beam