Ocelová konstrukce sportovní haly - Konšel, Adam (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2022)
Diplomová práce řeší návrh a posouzení ocelové konstrukce Sportovní haly ve Vyškově. Nosnou konstrukci střechy tvoří příhradové obloukové vazníky. Největší půdorysné rozměry jsou 45 x 55 m. Vazníky jsou připojeny přímo ke spodní stavbě. Propojení jednotlivých vazníku je zajištěno vaznicemi a paždíky. Štítová stěna je řešena příhradovými sloupy. Konstrukce je ztužena kombinací příčných a podélných ztužidel.

The aim of the diploma thesis is a design and an assessment of steel structure of Sports hall. The load-bearing structure consists of arched truss girders. Model dimensions are 55 x 45 m. The arched girders are simply supported to the foundation. The girders are connected with the purlins and the girts. The stability of the structure is provided by lateral and longitudinal bracings.
Steel structure of the sports hall
Keywords: Ocelová konstrukce Příhradový vazník Sportovní hala; Steel strukture Truss girder Sports hall