Sportovní a společenské centrum-rekonstrukce - Štěpančík, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Diplomová práce řeší rekonstrukci společenského centra v obci Částkov, kde bylo předmětem práce snížení energetické náročnosti budovy a uzpůsobení dispozice stavby novému účelu užívání. Je navrženo zateplení obálky budovy, výměna zdroje tepla s ohledem na využití obnovitelné energie a statické zajištění budovy v podobě nově zbudované stropní konstrukce z nosných ocelových válcovaných profilů a železobetonové desky. Budova bude sloužit veřejné vybavenosti a je nutné zajistit bezbariérový pohyb osob do budovy a uvnitř ní. Druhou částí práce je vyřešení okolí stavby. Je navrženo multifunkční sportoviště a plochy sociálního zabezpečení sportoviště. Podkladem k vypracování byla odborná literatura, technické normy, právní předpisy a dosavadní studium na Fakultě stavební VUT v Brně.

This thesis solves reconstruction of the community center in the village Částkov where work was the subject of energy-efficient and adapt the layout of buildings a new purpose use. It is designed thermal insulation of the building envelope, exchanging heat source with respect to the use of renewable energy and static security buildings in the form of newly built ceiling construction of the supporting steel rolled profiles and reinforced concrete slabs. The building will serve the public amenities and is necessary to ensure barrier-free movement of people into the building and inside it. The second part is to solve the surrounding buildings. It is designed multifunctional sports and sports areas of social security. The basis for the development of the scientific literature, technical standards, regulations and current studies at the Faculty of Civil Engineering.
Sports and social centre - reconstruction
Keywords: Rekonstrukce; sportovní; společenské; centrum; zateplení; úspora energie; snížení energetické náročnosti; multifunkční sportoviště; bezbariérový přístup; stropní konstrukce.; Reconstruction; sports; social; center; insulation; energy saving; reduction of energy intensity; multi-sport; wheelchair access; ceiling construction.