Vícekanálový potenciostat - Mozola, Rastislav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2024)
Predložená práca skúma možnosti využitia analógových integrovaných obvodov pre potreby viackanálového potenciostatu. Navrhované riešenie pozostáva z implementácie viackanálového potenciostatu a progresívnej webovej aplikácie(PWA), ktorá dané zariadenie ovláda prostredníctvom Bluetooth Low Energy protokolu. Tento viackanálový potenciostat poskytuje nákladovo efektívny spôsob pre vykonávania viacero experimentov súčasne s vlastným rozvrhom pre každý experiment. Zariadenie sa môže používať ako doplnok k profesionálnym potenciostatom, na paralelné vykonávanie už odladených experimentov, čo umožňuje rýchlejší výskum a kratší diagnostický čas.

The presented thesis explores the possibilities of using analog front-ends integrated circuits for the needs of a multi-channel potentiostat. The proposed solution consists of implemented potentiostat device and Progressive Web Application(PWA), which controls it through the Bluetooth Low Energy protocol. The implemented multi-channel potentiostat device provides a cost-effective way to conduct multiple experiments simultaneously with their own schedule. The device can be used as supplement to a professional potentiostat, to conduct fine-tuned experiments in parallel, allowing for faster research and shorter diagnostic time.
Multi-channel potentiostat
Keywords: potenciostat; multi-kanálový; mikrokontrolér; aplikácia; web; elektrochémia; biochémia; článok; Bluetooth Low Energy; RTOS; PWA; potentiostat; multi-channel; microcontroller; application; web; electrochemistry; biochemistry; cell; Bluetooth Low Energy; RTOS; PWA