Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení - Noga, Michał (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2010)
Bakalářská práce je zaměřena na hodnocení finanční situace společnosti Walmark, a.s v období 2005 - 2009. Hlavním cílem této bakalářské práce je zhodnocení finanční situace podniku pomocí vybraných ukazatelů a metod finanční analýzy vycházejících z účetních výkazů a následné navržení opatření, která zaručí zlepšení stávající situace.

The below-elaborated bachelor’s thesis is aimed to assess current financial situation of the Walmark, a.s. company between 2005 - 2009. The main objective is to perform complex financial analysis via selected ratios and metrics based on financial statements of the company and propose further measures that will ameliorate current situation.
Evaluation of the Financial Situation in the Firm and Proposals to its Improvement
Keywords: Finanční analýza; finanční situace; účetní výkazy; horizontální analýza; vertikální analýza; analýza poměrových ukazatelů; soustavy ukazatelů; bankrotní modely; bonitní modely; kurzovní rizika; data mining; Financial analysis; financial situation; financial statements; horizontal analysis; vertical analysis; financial ratios analysis; operational indicators; bankruptcy financial index; market value index; transaction exposure; data mining