Plánování výroby pomocí pokročilých algoritmů - Voňka, Radim (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2022)
Plánování výroby je nedílnou součástí všech továrních podniků. Dosažení efektivního plánování ve firmách zabývajících se kusovou produkcí je velmi komplikované. K řešení složitých problémů souvisejících s plánováním je využíváno optimalizačních algoritmů, které problémy dokáží účinně vyřešit v reálném čase, a tak dosáhnout požadovaných výsledků. Vytvoření a implementace kapacitního plánování s účelem minimalizování výrobních časů v podniku je tématem diplomové práce. K tvorbě nástroje pro optimální plánování výroby je využit programovací jazyk Python

Production planning is an integral part of all factory companies. Achieving effective planning in piece production companies is very complicated. Optimization algorithms are used to solve complex planning-related problems, which can effectively solve problems in real time and thus achieve the desired results. The creation and implementation of capacity planning in order to minimize production times in the company is the topic of the thesis. The Python programming language is used to create a tool for optimal production planning.
Production scheduling by advanced algorithms
Keywords: Kapacitní plánování; model plánování; Python; programování s omezením; Capacity planning; planning model; Python; constrained programming