Teorie Elliottových vln - jedno z teoretických východisek technické analýzy investičních instrumentů - Rejnuš, Oldřich (Vysoké učení technické v Brně, Fakulta podnikatelská, 2008)
Technická analýza, kterou lze považovat společně s fundamentální a psychologickou analýzou za jeden ze základních způsobů analyzování investičních instrumentů, vychází z různých teoretických přístupů. Přesto, že za základní a za nejznámější teoretické východisko je všeobecně považována Dowova teorie, může vycházet i z jiných teorií, z nichž jsou za významné považovány např. fuzzy-logika, teorie neuronových sítí, teorie geometrických algoritmů a v neposlední řadě i teorie Elliottových vln. Vzhledem k tomu, že interpretace Elliottovy teorie nebývá vždy zcela jednotná a její pochopení a využití v praxi bývá pro mnoho subjektů značně problematické, zabývá se tento článek jak jejími teoretickými aspekty, tak i možnostmi jejího využití v investiční praxi.
Keywords: Elliott Wave Principle; Pulse Wave; Correction Wave; Technical Analysis