Řízení pohledávek v kapitálové společnosti - Marková, Sabína (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2015)
Bakalárska práca sa zameriava na problematiku riadenia pohľadávok v kapitálovej spoločnosti. Na základe výsledkov analyzovania zavedeného systému riadenia pohľadávok v danej spoločnosti, obsahuje práca navrhnuté opatrenia podniku v oblasti prevencie, evidencie a vymáhania pohľadávok po splatnosti, vedúcich k zníženiu podielu neskoro alebo vôbec neuhrádzaných pohľadávok po splatnosti a k účinnejšej možnosti monitorovania a následného kontrolovania týchto pohľadávok.

The bachelor´s thesis is focused on specification of receivables management in a corporate enterprise. Based on results of analysis of receivables management system in the mentioned corporation, there are my own recommended actions for the corporation in the preventing, recording and debt recovery to reduce amount of latereceivables or unpaid receivables after due date and the thesis also suggests more effective way of monitoring and checking the receivables.
Receivables Management in the Business Company
Keywords: Pohľadávky; riadenie pohľadávok; preventívne opatrenia; vymáhanie pohľadávok.; Receivables; receivables management; precautions; debt recovery.