Efektový zesilovač a procesor pro domácí audio poslech - Šenfluk, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2012)
Tématem bakalářské práce je návrh efektového zesilovače a procesoru pro domácí audio poslech. Jedná se o tří-kanálový zesilovač třídy D doplněný o analogové a digitální vstupní obvody zpracovávající analogový stereo signál. Tyto vstupní obvody plní funkce předzesilovače, automatického řízení hlasitosti, analogových filtrů a digitální zpožďovací linky, které umožňují provoz v celkově třech volitelných režimech. Jednotlivými režimy jsou stereo reprodukce, stereo reprodukce doplněna o subbasový kanál a přídavná reprodukce vytvářející prostorový efekt.

The aim of bachelor’s thesis is design of an effect amplifier and processor for home audio listening. It includes three-channel class-D audio power amplifier supplemented with analog and digital input stages processing analog stereo signal. These input stages have a function of pre-amplifier, automatic volume control, analog filters and digital delay line, which make it usable generally in three elective modes. These elective modes are stereo reproduction, stereo reproduction supplemented with subbass channel and additional reproduction creating surround effect.
Surround amplifier and processor for home audio listening
Keywords: Výkonový audio zesilovač ve třídě D; prostorový zvuk; digitální zpožďovací linka; automatické řízení hlasitosti.; Class-D audio power amplifier; surround sound; digital delay line; automatic volume control.