Analýza a návrh způsobu využití brownfields v bývalém areálu Technických služeb Brno - Strážnický, Radek (Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství, 2019)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou využití brownfield. Jedním z hlavních cílů práce je návrh nejvhodnějšího využití konkrétního brownfield na území města Brna. Předmětem této diplomové práce je návrh využití brownfield Bývalý areál technických služeb, který se nachází v městské části Trnitá. Návrhové řešení vychází s analýz dané lokality a je zpracováno ve třech variantách. Tyto varianty jsou následovně vyhodnoceny z hlediska nákladů na samotnou realizaci a z předpokladu očekávaných výnosů.

This thesis deals with the use of brownfields. One of the main goals of the thesis is to design the most suitable use of a particular brownfield in the city of Brno. The subject of this diploma thesis is the proposal for the use of brownfield Former technical services area, which is located in the city part Trnitá. The design solution is based on analyzes of the given locality and is processed in three variants. These options are subsequently evaluated for their actual implementation costs and expected return assumptions
Analysis and Proposal for the Use of Brownfields in the Former Premises of Technické služby Brno
Keywords: brownfield; Brno; Vlhká; bytový dům; polyfunkční dům; metoda HABU; pronájem; výnos; prodej; brownfield; Brno; Vlhká; apartment building; multifunctional house; HABU method; rental; yield; sale