Hodnocení finanční situace podniku - Hrozková, Alice (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2014)
Bakalářská práce je zaměřena na zhodnocení výsledků podnikatelské činnosti společnosti Morava-Ekol s.r.o. za roky 2008-2012 pomocí vybraných ukazatelů a metod finanční analýzy. První část práce poskytuje teoretickou základnu pro část analytickou. V části analytické jsou pak tato teoretická východiska aplikována na data získaná z účetních výkazů firmy. Poslední část práce je zaměřena na návrhy a opatření, které by měly přispět lepšímu fungování firmy v následujících letech.

This bachelor thesis focuses on evaluation of business activities of Morava-Ekol s.r.o. between the years 2008-2012 by using selected indicators and methods of financial analysis. First part of the thesis brings on theoretical basis for the analytical part, in which will this basis be applied on data obtained from the financial statements. The thesis also involves proposals of improvement that should help better running of the company in following years.
Evaluation of the Financial Situation of the Company
Keywords: Finanční analýza; horizontální analýza; vertikální analýza; účetní výkazy; likvidita; rentabilita; Financial analysis; horizontal analysis; vertical analysis; financial statements; liquidity; profitability