Knihovna pro ovládání IP kamer - Schmied, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2012)
Tato práce se zabývá návrhem a implementací knihovny, která umožní ovládání IP kamer a přijímat multimediální streamy. V práci jsou nejprve stručně představena standardní rozhraní IP kamer a detailně popsáno rozhraní VAPIX. Na tomto rozhraní jsou také demonstrovány ukázky. V praktické části se zabývá návrhem a implementací knihovny s využitím knihoven z FFmpeg a cURL. V závěru je provedeno měření, které zobrazuje výkonnost knihovny.

This thesis describes the design and implementation of a library that allows control of IP cameras and receives multimedia streams. The thesis briefly introduces standard interfaces of IP cameras and describes in detail VAPIX interface. This interface is also demonstrated by examples. The practical part deals with the design and implementation of the library using the FFmpeg and cURL libraries. Library is subject of a measurement that shows its performance.
IP Cameras Control Library
Keywords: IP kamera; rozhraní IP kamer; VAPIX; multimediální streamy; FFmpeg; cURL; RTSP; HTTP; IP camera; IP cameras interfaces; VAPIX; multimedia streams; FFmpeg; cURL; RTSP; HTTP