Pásový dopravník pro dopravu stavební drti - Němec, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2009)
Cílem této bakalářské práce na téma pásový dopravník je navrhnout funkční koncepci šikmého pásového dopravníku pro dopravu stavební drti na osovou vzdálenost 48 m s převýšením 6 m.Požadovaný výkon je 170t/hoh. Tato práce obsahuje funkční výpočet podle normy ČSN ISO 5048 a určení hlavních rozměrů dopravníku, návrh pohonu, pevnostní výpočet hnaného hřídele bubnu.

The aim of this bachelor thesiswith theme the belt conveyer is to propose a functional conception of an inclined belt conveyer for transport of building crushed material up to the axial distance of 48 meters and with superelevation of 6 meters. The required out put is 170 tonnes pro hour. This work contains functional calculation according to the norm ČSN ISO 5048 and determination of main proportions of the belt conveyer, proposal of conveyer traction, strenght calculation of driven shift.
Belt conveyor for transport of building chippings
Keywords: Pásový dopravník; doprvní pás; stavební drť; válečková stolice; pohon dopravníku; napínací zařízení.; Belt conveyer; conweyer belt; building crushed material; idler; conveyer traction; tension systém.