Komplexní pevnostní návrh kondenzátoru - Denk, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2017)
Diplomová práce se zabývá komplexním pevnostním návrhem parního kondenzátoru. Cílem práce je provést pevnostní výpočty vybraného provozního stavu, poskytnout představu o možnostech řešení, doporučení a také upozornit na úskalí těchto výpočtů. Tepelně-hydraulický výpočet kondenzátoru je proveden v softwaru HTRI. Pevnostní výpočty se řídí normou ČSN EN 13445. Nejprve je proveden pevnostní výpočet v softwaru ANSYS Workbench, zohledňující také teplotní zatížení. Pevnostní výpočet je v dalším kroku proveden také v softwaru Sant´ Ambrogio. V závěru práce jsou zhodnoceny výsledky výpočtů a poskytnuty návrhy pro možnou navazující práci.

This diploma thesis focuses on strength design of steam condenser. The goal of the thesis is to make strength calculations for the specific operation conditions, introduce possible solutions, provide recommendations and refer to weak points of such calculation procedures. First, thermal-hydraulic design in HTRI software is performed. Strength calculations respect ČSN EN 13445 standard. Strength calculation with imported temperature field is performed in ANSYS Workbench software. In the next step, another strength calculation is realized in Sant´ Ambrogio software. Results are evaluated in conclusion chapter, including recommendations for the possible following work.
Complex strength design of condenser
Keywords: Parní kondenzátor; tepelně-hydraulický výpočet; teplotní analýza; teplotní pole; pevnostní výpočet; MKP analýza; kategorizace napětí; ČSN EN 13445; HTRI; ANSYS; Sant´ Ambrogio.; Steam condenser; thermal-hydraulic calculation; temperature analysis; temperature field; strength calculation; FEM analysis; stress categorisation; ČSN EN 13445; HTRI; ANSYS; Sant´ Ambrogio.