Financování developerských projektů - Humpolec, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2024)
Bakalářská práce se zabývá financováním developerských projektů. V úvodní části jsou popsána teoretická východiska, základní pojmy spojené s developerskou aktivitou a metody ekonomického ohodnocení projektů. Dále práce popisuje různé metody a zdroje financování těchto projektů. Součástí práce je také analýza aktuálního stavu na realitním trhu. V závěrečné části je vypracován návrh financování specifického developerského projektu a prováděna analýza výsledků dvou možných prodejních scénářů.

The bachelor's thesis focuses on the financing of development projects. The introductory part describes the theoretical background, basic concepts associated with development activity, and methods for the economic evaluation of projects. Furthermore, the thesis describes various methods and sources of financing for these projects. It also includes an analysis of the current state of the real estate market. In the final part, a financing proposal for a specific development project is developed and an analysis of the outcomes of two possible sales scenarios is conducted.
Development projects financing
Keywords: Developer; developerský projekt; financování; projektové financování.; Developer; development project; financing; project financing.