Pomocná jeřábová kočka licího jeřábu - Adam, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2016)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou návrhu jeřábové kočky. Konkrétně se jedná o pomocnou jeřábovou kočku, s požadovanou nosností 65 000 kg, uloženou na mostovém jeřábu, který je situován uvnitř haly ve slévárně. V prvních kapitolách je zpracován návrh mechanismu zdvihu a pojezdu, který je v závěru doplněn o pevnostní kontrolu rámu. Tento celek pak vede k výstupu, jímž je výkresová dokumentace.

This master thesis deals with issue design of crab trolley. Concretely is acted about auxiliary crab trolley with required capacity 65 000 kg. This crab is on overhead crane, which is situated at hall of foundry. In particular chapters is processed design of lifting mechanism and travelling mechanism, which is amended to strength control of frame. This whole leads to output solutions, which is drawing documentation.
Auxiliary crab for overhead foundry crane
Keywords: Mostový jeřáb; jeřábová kočka; mechanismus zdvihu; mechanismus pojezdu; rám; buben; kladka; brzda; pohon; Overhead crane; trolley crab; lifting mechanism; traveling mechanism; frame; drum; pulley; brake; drive