Mezi hradbami a řekou - Kabadelová, Michaela (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury, 2023)
Práce se zabývá návrhem nové zástavby na území, které se nachází mezi vyškovskými hradbami a řekou Hanou. Cílem je užitečně vyplnit prázdné místo a vhodně nahradit stávající nevyužité objekty a zlepšit tak život obyvatel. Místo je atraktivní svou blízkostí k centru města, i když se nachází vedle významného biokoridoru. Území je ideálním místem pro život, a proto je navržena nová obytná zástavba, která je doplněna na vedlejší parcele parkovacím domem. Podél řeky vede cyklostezka Srdcem jižní Moravy, a proto je navržen cyklopoint. Tyto funkce jsou doplněné zelení a malými stavbami, které celé území dělají ještě zajímavější.

The work deals with the design of a new housing development in the territory located between the Vyškov Walls and the Haná River. The aim is to fill this empty space in a useful way and replace existing unused buildings appropriately, thereby improving the lives of the residents. The location is attractive due to its proximity to the city centre and at the same time it is located next to an important biological corridor. The territory is an ideal place to live and therefore a new residential development is proposed which is complemented by a multistorey car park in the adjacent plot. There is a cycle track Srdcem jižní Moravy (Through the Heart of South Moravia) along the river, which is the reason why the cycle point is designed. These features are complemented with greenery and small buildings that make the whole area even more interesting.
Between the walls and the river
Keywords: obytná zástavba cyklopoint altán zeleň; housing development cycle track gazebo greenery