Vizualizace výrobních podkladů ve firmě IFE Brno - Hudec, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2011)
Tato diplomová práce se zabývá vlivem efektivity vizualizace při zpracování pracovních postupů. Jsou zde stručně popsány základní programy, pomocí nichž se vytváří pracovní postup ve firmě IFE. Na příkladu součásti a následných časových náměrech je patrné, kolik času se uspoří při používání vizualizovaných postupů. Dále je poukázáno na zlepšení pracovních postupů zavedením 3D modelů u jednodušších montáží a předmontáží.

This thesis deals with the effectivity of the work procedure visualisations. This thesis describes basic programs used for work procedure visualisation in the IFE company. The example of a product and following time sequences shows how time -efficient the use of visualized procedures is. The final focus of the thesis is on improving work procedures by using 3D models for simpler assembly procedures and preassembly procedures.
Visualization of production documents in IFE Brno
Keywords: Vizualizace; výrobní dokumentace; pracovní postup; zásady fotografování a úprava fotografií; 3D model; Visualization; production documentation; work procedure; principles of photography and photos editing; 3D Model