Flexibilní podávací systém dopravníků pro plastové díly - Kopecký, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2025)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem flexibilního podávacího zařízení pro automatizovanou manipulaci s plastovými výlisky. Zařízení slouží k přepravě, orientaci a zakládání dílů do jednoúčelového stroje a nahrazuje tak ruční práci. Klíčovou vlastností je parametrický návrh v CAD systému, který umožňuje snadné přizpůsobení rozměrů různým aplikacím při zachování jednotné koncepce. Práce zahrnuje analýzu stávajících řešení, konstrukční návrh, potřebné výpočty a výkresovou dokumentaci, s cílem vytvořit opakovaně využitelný konstrukční model.

This thesis focuses on the design of a flexible feeding device for the automated handling of plastic moldings. The system ensures the transport, orientation, and placement of parts into a single-purpose machine, thus replacing manual labor. A key feature of the solution is its parametric design in a CAD environment, which allows for easy adaptation of dimensions to different applications while maintaining a unified structural concept. The work includes an analysis of existing solutions, a mechanical design proposal, necessary calculations, and the creation of technical documentation, with the goal of developing a reusable construction model.
Flexible conveyor feeding system for the plastic parts
Keywords: flexibilní podávací zařízení; automatizace výroby; parametrický návrh; CAD modelování; manipulace s výlisky; orientace dílů; jednoúčelový stroj; konstrukční návrh; flexible feeding device; production automation; parametric design; CAD modeling; part handling; part orientation; single-purpose machine; mechanical design