Pokročilé modely logistiky v oblasti odpadového hospodářství - Gregor, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2019)
Smyslem a účelem předkládané disertační práce je připravit dopravní technicko-ekonomické modely, které budou schopny odhadnout dopravní cenu pro vybrané scénáře. Cílem je dokázat hodnotit komplexní dopravní řetězce v odpadovém hospodářství s využitím různého typu dopravy (silniční, železniční) a se zohledněním různého typu odpadu. Klíčové pro tvorbu technicko-ekonomických modelů je identifikace vstupních parametrů, které mají vliv na konečnou cenu dopravy. Současně je nutné korektně identifikovat zpracovatelská zařízení, která budou součástí komplexních dopravních řetězců. Celkové výstupy budou prezentovány ve formě případové studie.

The purpose of the dissertation thesis is to prepare transport techno-economic models which will be able to estimate the transportation cost for selected scenarios. The main goal is to describe the complex transport chains in waste management, using different types of transportation (road, rail) and transport different types of waste. The key element of preparing techno-economic models is the identification of input parameters which are important for estimating the cost of transport. At the same time, it is necessary to correctly identify the processing facilities that will be part of complex transport chains. The total outputs will be presented in the form of a feasibility study.
Advanced Logistic Models for Waste Management
Keywords: Technicko-ekonomický model; odpadové hospodářství; logistika; komplexní řetězec; tokový model; NERUDA; Techno-Economic model; Waste Management; transportation; complex transportation chain; Flow Task Methodics; The NERUDA Tool