Rozšíření programovacího jazyka C Plus a jeho překladače - Opatřil, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2017)
Práce se zabývá pokračujícím vývojem nového programovacího jazyka C Plus navrženého v předchozí balakářské práci s cílem rozšířit jazyk C o vybrané vysokoúrovňové techniky bez přidané režie. V rámci práce byla srovnána řada jazyků, C Plus i s jeho gramatikou byly obohaceny o řadu nové funkcionality a byly diskutovány přínosy a srovnání s realizací v konkurenčních jazycích. Navržená rozšíření byla implementována v překladači.

This thesis describes continuing development of new programming language C Plus conceived in earlier Bachelor’s Thesis oriented on enhancing C language with high level constructs with no additional cost. During development, several important languages were compared and C Plus along with its grammar were expanded, advantages of additions were discussed and compared with solutions in other languages. Described enhancements were implemented in the compiler.
An Extension of the C Plus Programming Language and Its Compiler
Keywords: Jazyk C Plus; rozšíření C; překladače; C+; C Plus language; C extension; compilers; C+