Návrh technologie obrábění strojních součástí pro kusovou výrobu v soukromé firmě - Bužek, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2016)
Diplomová práce se zaměřuje na využití automatizace v kusové a malosériové výrobě v soukromé firmě. Úvodní část se zaobírá popisem projektu a výběrem představitelů, pro které se bude projekt vytvářet. Následuje porovnání a výběr strojů, nástrojů a pomocných zařízení, výběr automatizace a software. Na základě daného výběru jsou vypracovány tři varianty automatizace, které se na konci diplomové práce porovnají, a vybere se nejlepší varianta.

The diploma thesis focuses on the use of automation in single-part and small batch production in a private company. Introductory part deals with description the project and selecting representatives for which the project will be created. Followed by the comparison and selection of machines, tools and auxiliary equipment, selection of automation and software. Based on selection before, the three variants of automatization are developed, which will be compared at the end of diploma thesis and the best option will be selected.
Proposal of technology workpieces in mechganical production for piece production in a private company
Keywords: obrábění; kusová výroba; automatizace; machining; unit production; automation