Detekce QRS komplexu z klidového a zátěžového EKG - Ondráček, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2019)
Tato bakalářská práce se zabývá způsoby detekce QRS komplexu v EKG signálu. Je zde zobrazena elektrická aktivita srdce a samotný signál EKG. Jsou zde vylíčeny některé metody způsobu detekce a podrobněji je popsána realizace v matlabu dvou z nich. Nechybí zde ani hodnocení úspěšnosti obou realizovaných detektorů.

This thesis deals with methods for detection of QRS complex in ECG signal. There is described electrical activity of cardiac muscle and the ECG signal itself. There are also described some of the methods for detection of QRS complex and detailed procedure of realization of the two methods in matlab. Also, the efficiency of each method is discussed and compared at the end of the thesis.
Detection of QRS complex in resting ECG and exercise ECG
Keywords: EKG signál; zpracování signálu; detekce QRS komplexu; umocněný signál; obálka signálu; zátěžové EKG; ECG signal; signal processing; detection of QRS complex; enhanced signal; envelope signal; exercise ECG