Příprava 2D heterostruktur - Ředina, Dalibor (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2015)
Tato bakalářská práce pojednává o přípravě 2D heterostruktur na ÚFI VUT v Brně. V první pasáži se nachází teoretická část práce, která se zabývá vlastnostmi grafénu, sulfidu molybdeničitého a obecně 2D heterostruktur. Pro komplexní přehled o grafénu je uvedeno pár informací o uhlíku, jeho vlastnostech a alotropních modifikacích. V další části práce je provedena rešerše metod pro výrobu heterostruktur a výběr teoreticky nejlepší metody. Experimentální část práce se pak zabývá optimalizací této metody. Jednotlivé kroky metody jsou různými způsoby vylepšovány, pro co možná nejlepší úspěšnost výroby heterostruktur. Výsledek samotného přenosu je uveden v práci.

This bachelor's thesis refers about preparation of 2D hetestructures here at the IPE, BUT. The first theoretical part deals with properties of graphene, molybdenum disulfide and 2D heterostructures in general. Comprehensive overview is provided by basic facts about properties and allotropic modifications of carbon. Next part of this thesis outlines methods used in the fabrication of heterostructures and highlights presumably the best one. Experimental part deals with optimization of this method. Successive steps of this method are improved by various adjustments in order to achieve the highest success rate in the fabrication of these heterostructures. Result of this approach is stated in this thesis.
Preparation of 2D heterostructures
Keywords: Grafén; sulfid molybdeničitý; 2D heterostruktury; van der Waalsovské heterostruktury; heterostruktury; uhlík; molybden; alotropie uhlíku; výroba grafénu; výroba sulfidu molybdeničitého; transport grafénu; Graphene; molybdenum disulfide; 2D heterostructures; van der Waals heterostructures; heterostructures; carbon; molybdenum; allotropic modification of carbon; fabrication of graphene; fabrication of molybdenum disulfide; transport of graphene