Internetový portál pro obchod s lokálními potravinami - Buba, Vojtěch (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2015)
Cílem této práce je návrh uživatelského rozhraní pro zprostředkováni prodeje lokálních potravin. Tento problém je řešen vytvořením webové služby založené na geolokaci a patřičného uživatelského rozhraní. Vytvořené řešení díky geolokaci přináší uživateli jednoduché vyhledání prodejců a jejich produktů. Dle provedeného testování rozhraní úspěšně plní svou funkci a jeho použití je pro uživatele bezproblémové. Tato práce je především implementačního charakteru. Hlavním přínosem je vytvořené rozhraní, která dokáže pomoci s rozšířením prodeje lokálních potravin.

The goal of the Bachelor Thesis is proposing an user´s interface for mediation of sale of local groceries. This matter in question is solved by creating a web service based on geolocation of appropriate user´s interface. Because of geolocation, the created solution brings to its user simple searching of local vendors as well as their products. With reference to an executed testing, the user´s interface successfully fulfills its purpose and is very pleasant to use.  This Bachelor Thesis in question has primarily implementation character. The creating of user´s interface, that is able to help with expanding of sale of local groceries, is definitely the most benefitial.
Internet Portal for Local Goods Trading
Keywords: Uživatelské rozhraní; geolokace; lokální potraviny; geolokační výpočty; User interface; geolocation; local groceries; farmer's market; geolocation calculations