Dům u řeky - Muzikářová, Veronika (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury)
Cílem bakalářské práce je propojení dané lokality s městem a vytvoření nového nábřeží s bytovými a nebytovými prostory. Urbanistický koncept rozděluje lokalitu do několika celků, přičemž každý celek využívá své jedinečné polohy u řeky. Díky snížení břehu a důrazu na průchodnost oblasti je rovněž umožněn větší kontakt obyvatel s řekou. U řeky tak vznikají prostory pro bytové domy usazené na platformách, které svým umístěním ze strany řeky nepůsobí jako bariéra.

The object of this bachelor thesis was to connect the riverside area with the city and to design a new apartment building complex. The urban concept divides the area into various units which use benefits of the location and the river. Primary goal was to lower the river bank hence provide a better connection with surroundings. New riverside will provide an area which could be used for new apartment buildings. These buildings will be set up on platforms, which will ensure a decent view from the river.
Riverside House
Keywords: urbanismus; město; řeka; nábřeží; bytový dům; platforma; obytné soubory; byt; urbanism; city; city center; river; riverside; apartment housing; apartment building; platform