Návrhový systém pro zjištění a kvantifikaci požadavků na řídicí systém inteligentního domu - Kotík, Miloslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2015)
Bakalářská práce se věnuje analýze požadavků investora na řídicí systém inteligentního domu. Je navržen dotazník jako vodítko projektanta při komunikaci s investorem a tento postup je převeden do interaktivní podoby formuláře. Na základě dotazníku je poté navržen postup pro automatické vyhodnocení a převod zjištěných požadavků investora do seznamu doporučených komponent řídicího systému Tecomat Foxtrot a jeho periferií pro realizaci. První dvě kapitoly práce jsou teoretické a popisují inteligentní dům a systém Tecomat Foxtrot. V poslední praktické kapitole bakalářské práce je popsán samotný Návrhový systém a jeho části – dotazník, databáze, formulář, vyhodnocovací program.

Bachelor thesis focuses on analysis of the investor's requirements for control system of intelligent house. It is designed questionnaire to guide the designer in communication with the investor and this process is converted into an interactive form as a schedule. On the basis of the questionnaire is designed a procedure for automatic evaluation and transfer of detected investor’s requirements into the list of recommended components of a Tecomat Foxtrot control system and its peripherals for implementation. The first two chapters are theoretical and describe the intelligent house and the Tecomat Foxtrot control system. The last chapter of bachelor thesis describes the Design system itself and its parts - questionnaire, database, form, program evaluation.
Design system for the detection and quantification of requirements to the control system of intelligent house
Keywords: inteligentní dům; řídicí systém; Tecomat Foxtrot; periferie; aktory; senzory; projektant; investor; návrh; analýza; návrhový systém; databáze; formulář; dotazník; intelligent house; control system; Tecomat Foxtrot; peripherals; actuator; sensor; designer; investor; design; analysis; design system; database; questionnaire