Obnova katastrálního operátu v katastrálním území Lomnice u Tišnova - Svobodová, Veronika (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2014)
V této diplomové práci je popsán postup při obnově katastrálního operátu přepracováním. Přepracovávané katastrální území je Lomnice u Tišnova, přesněji její intravilán, ve kterém je doposud platná mapa v měřítku 1 : 2880. Digitalizace analogových map je jedním z nejdůležitějších úkolů resortu katastru. Na základě toho vznikla i tato práce v tomto katastrálním území, kde je plánovaný rok obnovy stanoven na rok 2015 a extravilán je již veden jako digitální katastrální mapa. Při obnově se postupovalo dle Návodu pro obnovu katastrálního operátu a převod ve znění dodatků. Výsledkem diplomové práce je návrh digitální formy katastrální mapy vyhotovený v programu MicroGEOS Nautil.

This diploma thesis describes the procedure of renewal of the cadastre documentation by remaking original maps. Redesigned location is Lomnice u Tišnova, more precisely its urban area. For this area is still valid map in the scale of 1:2880. Digitalization of analogue maps is one of the most important tasks in the cadastre department. On the basis of these facts, this diploma thesis was created in this cadastre territory and the official renewal of these territory maps has been set on the 2015. The external area of the territory is already a digital cadastre map. Renewal of the cadastre documentation was guided by the cadastre documentation renewal guide with the latest changes. The result of this diploma thesis is a project of digital form of the cadastre map, created in MicroGEOS Nautil software.
Renewal of cadastral documentation in cadastral unit Lomnice u Tišnova
Keywords: Obnova katastrálního operátu; soubor geodetických informací; soubor popisných informací; digitální forma katastrální mapy; záznam podrobného měření změn; Renewal of the cadastre documentation; file of geodetic information; file of descriptive information; digital form of a cadastral map; documentation of detailed survey of changes