Řízení modelu výtahu s průmyslovou sběrnicí AS-Interface - Goryl, Stanislav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2014)
Cílem diplomové práce je vytvořit a ověřit řídicí algoritmus pro řízení osobního výtahu. První část práce tvoří rešerše zkoumající požadavky na výtahy určené k přepravě osob. Na základě informací z rešerše byly na modelu realizovány vybraná opatření tak, aby model co nejvíce vyhovoval požadavkům na výtah určený pro přepravu osob. Po krátkém seznámení s výtahem a normami následuje popis programu a popis použitého řídicího algoritmu, včetně vytvořených add-on instrukcí. V poslední části je popsána vizualizace, kterou lze výtah ovládat. Kromě ovládání nám vizualizace poskytne statistická data, dále informace o tom, v jakém stavu se program nachází a informace o nastavených parametrech, vstupech, výstupech a poruchách.

The aim of the master thesis is to create and verify the control algorithm of a personal lift. First part of the thesis focuses on a literature review investigating the requirements for personal lifts. Based on the information found in the review, selected measures were implemented in the model so that it would be the most suitable to the requirements for personal lifts. A brief introduction of the lift and its norms is followed by a description of the programme and control algorithm, including the description of the used add-on instructions. Last part describes the visualization which is used to control the lift model. In addition to controlling, the visualization provides statistical data, the current status of the programme and information about the set parameters, inputs, outputs and faults.
Control of lift model with the fieldbus AS-Interface
Keywords: Řízení výtahu; požadavky na osobní výtahy; AS-Interface; Add-on instrukce; řídicí algoritmus výtahu; vizualizace výtahu; Lift control; requirements to passenger lifts; AS-Interface; Add-on instructions; lift control algorithm; lift visualization