Design městské úklidové jednotky - Mahdal, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2011)
Předmětem diplomové práce je design městské úklidové jednotky. Stroj patří do kategorie samojízdné pracovní techniky. Primární účel je údržba ploch lidského sídla. Problematika je zkoumána na stávajících produktech. Komplexní tvůrčí návrh designu je metodicky zpracován a popsán. Výstupem je ergonomické, kompoziční, grafické a konstrukční řešení.

The subject of graduation theses is design of urban cleaning unit. The machine belongs to the category of self-propelled work equipment. The primary purpose is the maintenance of areas of human settlements. The issue is examined in the existing products. Complete creative design is methodology developed and described. Output is ergonomic, composition, and graphic solution.
Design of urban clearing unit
Keywords: Pracovní technika; čistící vozidlo; design; funkce; Work equipment; street sweeper; design; function