Dvorní vícepodlažní přístavba výukových prostor - Maršalová, Jiřina (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Diplomová práce je zaměřena na návrh a posouzení základové desky z vyztuženého vláknobetonu. Posuzovaná konstrukce se skládá ze šesti nadzemních podlaží a dvou podzemních podlaží. Základová deska je založena na pilotách a posuzována jako vodonepropustná konstrukce. Pro výpočet vnitřních sil byl použit výpočetní program Dlubal RFEM 5.05.

The master thesis is focused on design and static calculations of fiber reinforced concrete ground slab. The assessed structure is composed of 6 floors and 2 underground floors. A ground slab is based on piles and designed as a waterproof structure. The structural analysis program RFEM 5.05 has been used for calculation of internal forces.
Court multi-storey outbuilding university space
Keywords: vyztužená vláknobetonová deska; zatížení; vnitřní síly; mezní stav únosnosti; mezní stav použitelnosti; interakční diagram; protlačení; piloty; šířka trhlin; vodonepropustná konstrukce; fiber reinforced concrete slab; loads; internal forces; ultimate limit state; serviceability limit state; interaction diagram; punching; piled foundations; crack width; waterproof structure