Webový vyhledávač registrace domácích zvířat - Zaklová, Kristýna (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2020)
Cílem této práce bylo navrhnout a vytvořit webový vyhledávač registrace domácích zvířat, který bude následně použit v reálném provozu. Podstatou řešení je vykonávání dotazů nad dostupnými tuzemskými registry v jednom kroku, namísto ručního prohledávání každého z nich. S ohledem na větší počet registrů a absenci jejich oficiálního seznamu nemusejí pověřené osoby všechny znát, což může zapříčinit nenalezení majitele zvířete. Vytvořené řešení využívá HTTP požadavky a bylo implementováno v jazyce PHP prostřednictvím frameworku Symfony. Výsledný systém byl otestován pomocí programových testů a zpětné vazby potenciálních uživatelů. Přínosem této práce je možnost praktického využití systému při nálezu domácího zvířete ze strany veterinárních klinik, útulků zvířat, policie aj.

The aim of this work was to design and create a web-based search engine that allows users to search for records of registered pets in real-time. The solution performs queries to all the available domestic registries in one easy step instead of manually searching them individually. Due to the high number of such services, people may not be aware of their existence. In such a case, they may not be able to find the owner of the animal. The presented solution provides an information system based on the Symfony framework. The system creates and sends HTTP requests to all the registries. The functionality and usability of the system were tested by automated tests and selected users who provided feedback. The main benefit of the system is its user-friendly user interface, which can be used by veterinary clinics, shelters, police, and other parties working with animals and looking up their registrations.
Web Search Engine of Pets Registration
Keywords: informační systém; webová aplikace; uživatelské požadavky; použitelnost; HTTP požadavky; PHP; Symfony; Selenium; označování zvířat; registrace zvířat; information system; web application; user requirements; usability; HTTP requests; PHP; Symfony; Selenium; pet identification; pet registration