Analýza tahové zkoušky spojovacího ocelového zámku silničních svodidel - Tomeček, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2012)
Cílem bakalářské práce je ověření výsledků tahové zkoušky kovového zámku betonového svodidla pomocí výpočtového programu. Úkolem bylo sestavit výpočtový model, provést výpočet a vyhodnotit výsledky. Výpočet byl proveden v pracovním prostředí WORKBENCH programu ANSYS.

The main task of the bachelor´s thesis is to analyse the tensile test of steel lock the concrete road barriers by numerical programme. My task was to construct numerical model, to make calculation and to evaluate results. Calculation was done in working environment WORKBENCH of numerical programme ANSYS.
Analysis of the tensile test of steel lock the concrete road barriers
Keywords: metoda konečných prvků; tahová zkouška; nelineární vlastnosti; výpočtový model; okrajové podmínky; WORKBENCH; finite element method; tensile test; nonlinear characteristics; numerical model; boundary conditions; WORKBENCH