Aplikace pro správu a analýzu dat o šachových partiích - Kunčar, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2010)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem a implementací systému pro správu a analýzu dat ze šachových partií. Partie jsou uchovávány v úložišti dat, do kterého jsou nahrány pomocí vytvořeného systému. Byl implementován také algoritmus AprioriAll, který je použit k nalezení sekvenčních vzorů v uložených datech. Kromě toho jsou také implementovány funkce vytvoření stromu a vyhledávání v datech. Data o šachových partiích jsou uloženy ve standardním formátu PGN.

This bachelor thesis deals with design and implementation of system for management and analysis of data about games of chess. The games of chess are stored in a database, to which they are uploaded by means of the system. There is also the AprioriAll algorithm implemented to find sequential patterns occuring in the data. Except of mining sequential patterns, the functionality of tree creation and searching in the data is also implemented. The data about games of chess are stored in a form of standard PGN files.
Application for Management and Analysis of Data About Games of Chess
Keywords: Sekvenční vzory; sekvenční vzory mining; šachy; šachová partie; dolování dat; data mining; šachovýsystém; šachy a dolování dat; Sequential pattern; sequential pattern mining; chess; game of chess; extract pattern; data mining; system of chess; chess and data mining