Příprava a charakterizace perovskitových solárních článků - Juřík, Karel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická, 2018)
Tato práce se zabývá perovskitovými fotovoltaickými články. První část práce uvádí shrnutí základních informací o této technologii, společně s nejdůležitějšími milníky v jejím vývoji. Následuje popis parametrů potřebné k charakterizaci elektrických vlastností fotovoltaického článku a posouzení jeho kvality. Experimentální část této bakalářské práce se věnuje vlivu doby žíhání perovskitové aktivní vrstvy na výslednou účinnost připravených solárních článků, přičemž nejlepších výsledků bylo dosaženo při tepelném žíhání po dobu 90 minut.

This work deals with the perovskite photovoltaic cells. The first part summarises the basic information about this technology and shows the most important milestones in its development. Following part includes the parameters required to characterise the electric properties of a photovoltaic cell and the assessment of its quality. The experimental part of this thesis aims to describe the influence of the annealing time of the perovskite active layer on the final efficiency of created solar cells. The best results were determined to be achieved with the annealing time of 90 minutes.
Preparation and characterization of perovskite solar cells
Keywords: Solární článek; perovskit; rotační nanášení; tepelné žíhání; volt-ampérová charakteristika.; Solar cell; perovskite; spin coating; thermal annealing; current-voltage characteristic.