Evoluční návrh obrazů tvořených L-systémy - Kovařík, Roman (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Tato práce pojednává o evolučním návrhu obrazů tvořených L-systémy. Vlastní návrh probíhá pomocí operátorů genetického programování. Ty jsou schopny pracovat s obrazem reprezentovaným ve formě syntaktického stromu. Ke komunikaci s uživatelem (návrhářem) slouží applet, který může být zobrazen na webové stránce.

This work deals with an evolutionary design for images formed by L-systems. The design is supported by using the operators for genetic programming. This operators are able to work with the image represented in the form of syntax tree. User (designer) can use applet that can be displayed on the website.
Evolutionary Design of L-system Fractal Images
Keywords: L-systém; evoluční algoritmy; genetické programování; evoluční umění; evoluční návrh; grafické uživatelské rozhraní; applet.; L-system; evolutionary algorithms; genetic programming; evolutionary art; evolutionary design; graphics user interface; applet.