Implementace rozhraní HDMI/DVI do obvodu FPGA - Juřica, Libor (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2013)
Práce se zabývá implementací rozhraní pro přenos digitálních video signálů do obvodu FPGA. Jsou zde popsány technické specifikace rozhraní HDMI a DVI. Teoretická část je zaměřena na popis standardu TMDS, který definuje přenos video signálu, a na popis logiky TMDS vysílače a přijímače. Druhá část práce se zabývá vytvořeným softwarovým jádrem a jsou zde uvedeny výsledky z testování. K testování softwarového jádra je použita vývojová deska s FPGA obvodem Spartan-6.

This work focuses on the implementation of interface for transmission of digital video signals in the FPGA. The thesis includes technical specifications for HDMI and DVI. Theoretical part deals with the TMDS standard, which defines the broadcasting of the video signal, and describes the TMDS transmitter logic. The second part then focuses on the constructed IP core and includes the testing results. Development board with FPGA Spartan-6 was used for testing.
HDMI/DVI interface implementation into FPGA chip
Keywords: HDMI; DVI; FPGA; VHDL; Spartan-6; TMDS; HDMI; DVI; FPGA; VHDL; Spartan-6; TMDS