Syntetická a alternativní paliva pro spalovací motory - Kromp, Miloš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2024)
Bakalářská práce se zaměřuje na syntetická a alternativní paliva pro spalovací motory. Jsou zkoumány typy paliv, procesy výroby a distribuce a jejich vliv na spalování a výkon motoru. Práce dále analyzuje dopady těchto paliv na emise CO2. Inovativní součástí je využití simulačního modelu motoru, který umožňuje porovnání výkonových parametrů a emisí při použití různých typů paliv. Tato metoda přináší nové možnosti pro optimalizaci využití alternativních paliv.

The bachelor’s thesis focuses on synthetic and alternative fuels for combustion engines. Types of fuels, production and distribution processes, and their impact on combustion and engine performance are examined. The work also analyzes the impacts of these fuels on CO2 emissions. An innovative part is the usage of a simulation model of the engine, which allows comparison of performance parameters and emissions when using different types of fuels. This method brings new possibilities for optimizing the use of alternative fuels.
Synthetic and alternative fuels for internal combustion engines
Keywords: syntetická paliva; alternativní paliva; emise CO2; spalovací motory; synthetic fuels; alternative fuels; CO2 emissions; internal combustion engines