Detekce sjízdnosti terénu pro mobilní robot pomocí RGB kamery - Bielik, Samuel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2023)
Práca popisuje princíp fungovania kamery, počítačové videnie a konvolučné neurónové siete, sémantickú segmentáciu a DeepLab. Práca sa zaoberá tréningom modelu, zobrazovaním obrázkov, aplikáciou modelu na video a segmentovanie v reálnom čase.

The thesis describes digital camera working principle, computer vision and convolutional neural networks, semantic segmentation and DeepLab. The thesis deal with model training, image visualisation, model’s application on video and segmentation in real time.
Camera-based Terrain Traversability Assessment for Mobile Robots
Keywords: Konvolučné neurónové siete; sémantická segmentácia; DeepLab; obrázok; počítačové videnie; kamera; Convolutional neural networks; semantic segmentation; DeepLab; image; computer vision; camera