Podnikatelský inkubátor - Uhlíř, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2017)
V projektu je zpracována kompletní dokumentace novostavby administrativního objektu se dvěma prodejnami a podzemním garážovým zakladačem. Projekt je zpracován na úrovni dokumentace pro provedení stavby. V objektu je navrženo 16 samostatných kanceláří s odpovídajícím zázemím. Zastavená plocha objektu je 510 m2. Objekt má plochou vegetační střechu s atikou. Nosným systémem je monolitický železobetonový skelet s nosnými sloupy a stěnami. Návrh objektu klade důraz na statické a dispoziční řešení, požární bezpečnost, úsporu energie a bezpečnost při užívání. Výkresy byly zpracovány v softwaru určeném k projektování – Graphisoft Archicad.

The project is working on complete documetation of administrative building with two store rooms on groud level and underground automatical parking lot. Documentation is procesed in level of detailed drawing design. In building is designated 16 separated office rooms with supportive facilities. The footprint of house is 510 m2. On flat roof is placed a green vegetation layer. As support construction is used reinforced concrete frame with two way slabs. The proposal places emphasis on the static solution, building layout, fire safety, energy saving and safety in use. Dawings have been processed in software for design – Graphisoft Archicad.
Business incubator
Keywords: diplomová práce; administrativní budova; vegetační střecha; železobetonový skelet; větraná fasáda; automatický zakladač; diploma thesis; administrative building; green roof; reinforced concrete; stacker parking